Budo Doetinchem
Copyright © 2015 by "Red-seadog"  ·   E-Mail: info@budodoetinchem.nl
Samenwerkingsverband van BUDO sporten in Doetinchem
WELCOME TO OUR COMPANY
Jindo Doetinchem

Judo is een sport, een pedagogisch spel en een krijgskunst. Het allerbelangrijkste, judo is voor iedereen. Of je nou een meisje of jongen bent, iedereen heeft een plekje op de judomat. Over de hele wereld wordt op grote schaal judo beoefend, vooral veel jeugdleden gezien het opvoedende karakter van de sport.
Halverwege jaren zestig streek Pieter Horjus, die in Utrecht opgroeide samen met zijn vriend en judomaatje Anton Geesink, neer in Doetinchem en begon daar zijn eigen Judo Instituut Doetinchem (JINDO). Decennia lang bracht hij menig kind in de Achterhoek de beginselen van de judokunst bij.
Vele huisartsen in de regio gaven ouders het advies om hun kinderen 'op judo te doen bij meneer Horjus' om te zorgen dat hyperactieve kinderen hun agressiviteit konden omzetten in de beheersing van de judosport.
‘In de geest van zijn mooie, liefdevolle en altijd sportieve gedachten zal Sportinstituut JINDO voortbestaan in Doetinchem’ geeft opvolger Thijs Holtermann aan. ‘Judo betekent 'zachte weg'. Dat is wat alle leerlingen van Jindo zullen moeten uitdragen en wat Pieter Horjus altijd voor zich zag en ook zelf uitdroeg. Respect hebben voor elkaar en elkaar begeleiden op de zachte weg van de tatami.’

Meer weten: http://www.jindodoetinchem.nl
Home
Jindo
Graafschap College
Kiryoku budo Instituut
Kiai
   Selfdefence     4 all
Kempo   Instituut
Kei-fit Budo
Contact
Maak kennis met Budo en neem een proefles !